Met een hypothecaire lening kun je de aankoop of verbouwing van een woning financieren. De geldverstrekker leent je geld en neemt je woning als onderpand voor die lening. Er zijn vele soorten hypothecaire leningen, kortweg hypotheken. De verschillen zitten in de manier waarop je het geleende bedrag terugbetaalt. Verder is een belangrijk aspect bij een hypotheek die je gebruikt voor de aankoop of verbouwing, dat je de rente over het leenbedrag af kunt trekken van je belastbaar inkomen.
Om een juiste keuze te maken bij het vinden van een passende hypotheek moet je onder anderen rekening houden met jouw huidige financiële situatie,  je plannen voor de komende tien jaar, de rente, fiscale aspecten, de waarde van je woning. Dat maakt een goed advies van een financieel specialist onmisbaar.

imagesCARZ7ELQ

Ook kan het interessant voor je zijn om je bestaande hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Vooral bij een renteverlengingsvoorstel is dit de moeite van het bekijken waard.

Tevens kun je bij ons terecht voor een “hypotheek quick scan”. Wij brengen dan duidelijk voor je in beeld hoe je huidige hypotheek geregeld is: wanneer loopt de rentevaste periode af, wanneer loopt de huidige hypotheek af, blijft er een restschuld over, wat gebeurd er bij werkloosheid, etc, etc.